32.4 C
București
miercuri, 6 iulie 2022 - 18:46
No menu items!

Argentina: Cel puțin 20 de morți și 74 de răniți după o intoxicare masivă cu cocaină contrafăcută

spot_img

Cel puţin 20 de persoane şi-au pierdut viaţa şi 74 au fost internate, miercuri, în suburbiile oraşului Buenos Aires, după o intoxicare masivă cu cocaină contrafăcută, au anunţat miercuri autorităţile argentiniene, notează AFP.

Un bilanţ iniţial de 12 morţi şi circa 50 de spitalizaţi s-a înrăutăţit în cursul serii, cu victime admise în opt spitale din aglomeraţia urbană, a confirmat pentru AFP un purtător de cuvânt al guvernului provinciei Buenos Aires.

Autorităţile au lansat miercuri după-amiază un apel urgent prin intermediul presei. „Cei care au cumpărat droguri în ultimele 24 de ore trebuie să le arunce”, a declarat ministrul securităţii al provinciei Buenos Aires, Sergio Berni. Autorităţile „încearcă să localizeze substanţa toxică pentru a o scoate din circulaţie”, a adăugat el.

Operaţiuni ale poliţiei au fost efectuate în suburbia defavorizată Loma Hermosa, la nord-vest de capitală, iar circa zece persoane au fost reţinute, potrivit ministrului provincial care s-a deplasat la faţa locului.

Acolo au fost confiscate pliculeţe cu cocaină, similare celor identificate de rudele victimelor, a adăugat Sergio Berni. La finalul zilei, drogul contrafăcut era în curs de analiză într-un laborator din La Plata.

Alerta a fost dată miercuri dimineaţă când au avut loc mai multe decese şi spitalizări pentru intoxicaţie, cu severitate diferită, la trei spitale distincte din suburbiile capitalei Buenos Aires, la Hurlingham, Tres de Febrero şi San Martin. Mai mulţi dintre cei internaţi le-au spus îngrijitorilor că au consumat cocaină împreună.