3.1 C
București
miercuri, 8 decembrie 2021 - 0:44
No menu items!

Argeş: 26 de localităţi şi sute de hectare de teren, afectate de inundaţii

spot_img

inundatii

Un număr de 26 de localităţi din judeţul Argeş au fost afectate de inundaţiile din ultimele zile. Apele revărsate au intrat în zece locuinţe, au avariat opt poduri şi podeţe şi au acoperit sute de hectare de teren şi mai mulţi kilometri de drumuri.

Prefectura Argeş a anunțat marți că 26 de localităţi din judeţ au fost afectate de inundaţiile produse la sfârşitul săptămânii trecute.

Astfel, viiturile au inundat şi avariat zece locuinţe din comuna Miceşti, apele intrând, de asemenea, în alte 41 de anexe gospodăreşti din mai multe localităţi.

De asemenea, 119 curţi şi grădini au fost afectate de inundaţii, iar apele au acoperit 690 de hectare de terenuri agricole şi păşuni. Peste doi kilometri şi jumătate de drumuri judeţene au fost afectate în localităţile Miceşti, Recea şi Stolnici, viiturile avariind patru poduri în Miceşti, Băbana şi Recea şi patru podeţe în Miceşti,Ştefan cel Mare şi Leordeni. Viiturile au acoperit, de asemenea, peste 14 kilometri de drumuri comunale.

Prefectura Argeş a anunţat că urmează să fie făcută o evaluare a pagubelor produse de inundaţiile din ultima perioadă, valoarea acestora urmând să fie stabilită de comisii din care fac parte reprezentanţi ai primăriilor, Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, dar şi specialişti de la Drumuri Judeţene, Inspectoratul de Stat în Construcţii, Administraţia Bazinală Argeş-Vedea, Direcţia de Finanţe şi Agenţia Naţională de Îmbunătăţiri Funciare.

În ceea ce priveşte decesul copilului de 13 ani dispărut duminică în apele râului Teleorman şi găsit luni de către echipajele Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, prefectul de Argeş, Mihai Oprescu, a anunţat, marţi, într-o conferinţă de presă, că a fost “mai degrabă un accident“, care nu a fost provocat de viituri. Copilul a căzut în apele râului Teleorman duminică, iar familia a anunţat dispariţia acestuia abia luni.

R.D.