10.5 C
București
luni, 29 noiembrie 2021 - 13:53
No menu items!

Arestați după ce au maltratat și abuzat sexual o adolescentă timp de un an

spot_img

Două judecătoare de la Tribunalul Bucureşti, reţinute de DNA

Trei tineri din Bucureşti au fost arestaţi de magistraţii Tribunalului Iaşi, sub acuzațiile de trafic cu minori şi viol, după ce, timp de un an, au sechestrat o adolescentă de 15 ani, pe care au abuzat-o sexual, au maltratat-o şi au trimis-o la cerşit.

Potrivit poliţiştilor ieşeni, tânăra a fost racolată din Iaşi, în octombrie 2012, de către cei trei tineri, doi bărbaţi şi o femeie, cu vârste cuprinse între 22 şi 32 de ani, care ulterior au dus-o într-un imobil din Bucureşti.

Pe 30 octombrie, poliţiştii ieşeni, sub coordonarea procurorilor DIICOT Iaşi, au făcut o percheziţie domiciliară în Capitală şi au dispus reţinerea celor trei tineri, aceştia fiind acuzaţi de trafic de minori şi viol.

Anchetatorii susţin că, timp de un an, adolescenta din Iaşi a fost abuzată sexual şi obligată să cerşească în diverse locuri din Bucureşti. Totodată, adolescenta a fost supusă în mod repetat unor acte de violenţă.

Surse din rândul anchetatorilor spun că adolescenta ar fi fost racolată la Iaşi, în zona Catedralei Mitropolitane, de Hramul Sfintei Cuvioasei Parascheva, şi că i s-a promis că, dacă va merge la Bucureşti, va câştiga importante sume de bani. Anchetatorii susţin că tânăra a reuşit să fugă din imobilul din Bucureşti în care era sechestrată, s-a întors la Iaşi şi le-a povestit părinţilor ce i s-a întâmplat, aceştia din urmă sesizând Poliţia.

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Judeţene Iaşi, Alexandru Chelaru, a declarat, luni, că cele trei persoane sunt acuzate că ar mai fi racolat şi alte două tinere, între care una este minoră.

La sfârşitul săptămânii trecute, cei trei tineri au fost prezentaţi în faţa magistraţilor Tribunalului Iaşi, care au dispus arestarea preventivă a acestora, pentru 29 de zile.

R.M.