5.3 C
București
miercuri, 8 decembrie 2021 - 18:01
No menu items!

ARD s-a desființat

spot_img

Alianța România Dreaptă (ARD) a încetat să funcționeze de luni, 10 decembrie, din punct de vedere juridic. Potrivit B1 TV, Alianța a fost constituită doar pentru alegeri.

Luni, mai mulți lideri democrat-liberali, între care Cristian Boureanu și Ioan Oltean, au făcut declaranții tranșate privind alianța, considerând constituirea acesteia, chiar și numai în contextul electoral, o greșeală.

“ARD a fost construită pentru alegeri. Aceasta a fost construcţia. Să sperăm însă că noi vom reuşi să ne comportăm ca o alianţă şi în opoziţie, în sensul ca parlamentarii care au obţinut mandate pe ARD să rămână într-un grup parlamentar distinct şi să facă aceeaşi politică. Nu anticipez nimic, dar după alegeri, ARD nu mai are bază juridică. Ea a fost constituită cu scopuri electorale. De aici, fiecare formaţiune politică se poate manifesta ca partid de sine stătător în plan parlamentar”, a declarat Ioan Oltean.

El a adăugat că PDL a pierdut “cel puţin trei-patru procente” prin “construcţia politică şi de conjunctură ARD”.

La rândul lui, vicepreşedintele PDL Cristian Boureanu a declarat, luni, că “a fost o mare prostie” inventarea alianţei ARD “cu nişte partide care nu existau”.

“Cred că e devreme pentru o analiză complexă. Fără a considera că sunt sub imperiul emoţiilor, cred că astăzi am dreptul să spun că a fost o mare prostie să inventăm o alianţă (ARD) cu nişte partide care nu existau, iar în viaţă prostia se plăteşte”, a precizat Boureanu.

R.D.