10.6 C
București
vineri, 3 decembrie 2021 - 19:22
No menu items!

ARD cere demisia lui Ponta şi a miniştrilor cercetaţi de ANI

spot_img

Traian Ungureanu, purtătorul de cuvânt al ARD,  a cerut în numele alianţei demisia celor trei miniştri şi a secretarului general adjunct al guvernului, identificaţi de ANI cu probleme de integritate, dar şi a premierului Ponta, “cappo di tutti capi”.

“Primul ministru Ponta trebuie totuşi să demisioneze în sfârşit pentru că îşi scrie demisia în fiecare zi cu asemenea decizii şi cu o asemenea echipă . În al doilea rând, majoritatea USL din Parlament nu trebuie să treacă la operaţiunea Diaconu 2. Până şi majoritatea din Parlament  trebuie să respecte legea (…). Avem astăzi patru oameni care sunt potenţiali  vinovaţi, după ce deja, am înregistrat şapte demnitari care au luat drumul justiţiei. În aceste condiţii, este normal să te întrebi dacă avem de-a face cu un prim ministru care lucrează în serie, ca să spun aşa”, a spus Ungureanu.

Cât despre cei patru miniştri cercetaţi de ANI, liderul ARD susţine că aceştia ar trebui să-şi dea demisia. ,,Asta e de la sine înţeles. Rămân la poziţia că oamenii aceştia trebuie să se gândească la lege şi să respecte verdictul legal. Şi oricum până se va face lumină, până când justiţia va ajunge la decizie finală, de datoria oricărui politician normal În Europa şi chiar şi în România, ar fi se dea la o parte. De altfel primul-ministru Ponta a spus într-un trecut foarte apropiat că miniştri în stare de incompatibilitate nu vor fi menţinuţi în funcţie”, a precizat Traian Ungureanu. (A.M)