7.9 C
București
sâmbătă, 2 decembrie 2023 - 7:38
No menu items!

ARD şi PNL, sub aceeaşi pălărie? UPDATE

spot_img

MRU afirmă că obiectivul ARD este de a atinge 30 la sută, pentru a forma alianţe pentru guvernare, Ungureanu spunând că se gândeşte foarte serios la modul în care ARD ar putea încheia o alianţă cu un PNL fără Antonescu, Fenechiu şi alţii aidoma.

„Obiectivul nostru este ca ARD să ajungă la 30 de procente, capabilă fiind în acel moment să deschidă negocieri pentru formarea unei coaliţii de guvernare şi pentru susţinerea unui guvern altul decât cel de azi”, a declarat MRU. El a rescut că polica de alianţe nu a host stabilită încă, dar că ia în serios şi o colaborare cu PNL dar cu altă conducere la vârf. Mă gândesc foarte serios la felul în care am putea închega o cooperare politică cu Partidul Naţional Liberal. Mai departe, fantezia mea în momentul acesta nu merge”, a spus Ungureanu. Acesta a adăugat că, în opinia sa, PNL ar trebui să fie legitim interesat de a-şi ocupa locul în jumătatea de centru dreapta a spectrului politic românesc, dar că nu crede că acest lucru este posibil „având în frunte actuala compoziţie în care intră preşedintele Antonescu, domnul Fenechiu şi alţii aidoma.

“Mi se pare o insultă la adresa PNL”, a declarat, pentru Sursa Zilei, Varujan Vosganian, liderul PNL.

UPDATE : Ioan Oltean: PDL nu ar exclude o alianţă cu PNL

„Noi n-am scos niciodată din carţi o viitoare alianţă, o viitoare discuţie cu PNL-ul, care a fost întotdeauna o forţă politică ce a avut multe puncte comune cu noi şi cu care noi, în anii 2005-2006 am avut o guvernare extrem de performantă. Ne bazăm pe o posibilă revenire a echilibrului, a aşezării corecte pe eşichierul politic a Partidului Naţional Liberal. Constatăm că astăzi, în opinia mea şi a multora dintre noi, USL nu este o alianţă care să se bazeze pe apropiere de gândire, ideologică şi de construcţie economică”, a declarat Olteanu. (A.M)