21.3 C
București
luni, 22 iulie 2024 - 8:13
No menu items!

ArcelorMittal Roman a câștigat litigiul cu SIF Moldova pe tema majorării de capital. Care a fost miza

spot_img

arcelor

Societatea de avocatură Ţuca Zbârcea & Asociaţii a obţinut, pentru ArcelorMittal Tubular Products Roman, o hotărâre irevocabilă în faţa Curţii de Apel Bacău în litigiul cu un acţionar minoritar privind o majorare de capital de aproximativ 66 milioane de euro, potrivit unui comunicat public.

”Litigiul a fost iniţiat de un acţionar minoritar al ArcelorMittal Tubular Products Roman, activ pe piaţa de capital, şi a avut ca obiect anularea Hotărârii AGA a producătorului de ţevi de oţel adoptată în 26 ianuarie 2012”, se arată în documentul citat.

Conform portalului instanțelor de judecată, pe 26 septembrie, Secţia a II-a civilă, de contencios administrativ şi fiscal, a Curții de Apel Bacău a respins ca nefondat recursul SIF Moldova, având ca obiect anularea unei hotarâri AGA.

Echipa de avocaţi care a reprezentat ArcelorMittal Tubular Products Roman în toate etapele procesuale a fost coordonată de avocaţii asociaţi Ioana Gelepu (specializată în litigii) şi de Silvana Ivan (specializată în piaţa de capital, drept societar şi achiziţii/fuziuni).

”Soluţia reprezintă punctul final pentru o dispută ce a antrenat până acum şi alte şapte litigii, în cadrul cărora acelaşi acţionar minoritar a contestat o serie de hotărâri ale adunării generale. Toate aceste şapte litigii au fost soluţionate favorabil în mod irevocabil pentru clientul asistat de noi, ArcelorMittal Tubular Products Roman,” a declarat Ioana Gelepu.

Soluţia pronunţată de Curtea de Apel Bacău în data de 26 septembrie 2013 recunoaşte validitatea Hotărârii AGA a ArcelorMittal Tubular Products Roman din 26 ianuarie 2012, prin care s-a aprobat majorarea capitalului social cu suma de 292.100.000 lei (aproximativ 66 milioane de euro).

Litigiul a antrenat contracararea, prin analize juridice laborioase, a numeroase aspecte-cheie pentru procesul decizional din cadrul unei societăţi comerciale listate. Astfel, au fost vizate condiţiile şi mecanismele de realizare a unei majorări de capital pentru o astfel de entitate, cerinţele aferente de informare a acţionarilor şi de efectuare a publicităţii măsurilor adoptate, precum şi elemente ce ţin de organizarea adunărilor acţionarilor, potrivit comunicatului celor de la Țuca Zbârcea & Asociaţii.

Vlad Bârleanu