6.4 C
București
joi, 27 ianuarie 2022 - 14:47
No menu items!

Arafat: „În final, tulpina Omicron va ajunge peste tot. Nimeni nu va putea s-o oprească”

spot_img

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, a avertizat că noua tulpină Omicron se va răspândi în toată lumea și că nu poate fi oprită. „În final, tulpina va ajunge peste tot. Nimeni nu va putea s-o oprească, am văzut asta când a început pandemia în China”.

 

„Noi, la acest moment, aplicăm regulile pe care se aplică la nivel european.

La acest moment nu se discută în Europa de închidere de granițe, dar se discută de limtare de acces pentru cetățenii din țările respective și persoanele care se repatriază să intre printr-un mecanism mai strict de carantinare”, a afirmat Raed Arafat duminică, precizând că o țară ca Marea Britanie, care este o insulă, este ușor de închis, lucru care nu se poate aplica Europei.

Șeful DSU a mai adăugat că varianta Omicron se va răspândi în toată lumea și că autoritățile încearcă să întârzie acest lucru cât mai mult posibil, pentru a găsi soluții.

„În final, tulpina va ajunge peste tot. Nimeni nu va putea s-o oprească, am văzut asta când a început pandemia în China.

Singurul lucru care se face acum este întârzierea răspândirii și cumpărarea de timp până aflăm dacă răspunde la vaccin, nu răspunde la vaccin, dacă e mai ușoară, dacă impactul ei pe sănătate e mai grav… Deci astea toate sunt acum lucruri care se analizează de către specialiști, pentru a veni cu concluziile lor în următoarele săptămâni”, a spus Arafat.

El a ținut să mai precizeze că apariția unei tulpini noi nu trebuie să-i oprească pe oameni să se mai vaccineze.