9 C
București
luni, 29 noiembrie 2021 - 11:08
No menu items!

Arafat: După alegeri, îmi dau demisia

spot_img

 Noul ministru al Sănătăţii, Raed Arafat, a declarat joi că numirea sa trebuie privită la rece, un al doilea interimat nemaifiind posibil potrivit Constituţiei României, iar Sănătatea are nevoie de continuitate.

“Este o situaţie care trebuie privită la rece. Domnul prim-ministru a fost ministru interimar, iar eu am avut delegaţia de a conduce ministerul în ultima lună. Constituţia nu permite să fie numit un al doilea ministru interimar care de fapt fusese intenţia iniţială”, a mai spus ministrul Sănătăţii.

În acest context, soluţia a fost numirea subsecretarului de stat Raed Arafat în funcţia de ministru până la alegeri.

“Soluţia a fost pentru a avea continuitate la minister să rămân până la alegeri, să asigur continuitate şi cel puţin să reuşim să implementăm câteva dintre proiectele deja începute, cum ar fi planul de investiţii pentru 2013, ridicarea nivelului anumitor spitale, finanţarea sistemului, subiect încă discutat cu CNAS, cu Şcoala Naţională de Management Sanitar şi Ministerul Finanţelor pentru a găsi soluţii pentru anul viitor”, a mai spus Raed Arafat.

El a afirmat că imediat ce se vor încheia alegerile îşi va depune demisia şi va reveni la funcţia de subsecretar de stat pe probleme de urgenţă.

“Nu va exista o întrerupere în activitatea ministerului până va veni noua conducere. Voi demisiona imediat după numirea acesteia, doresc să revin la funcţia pe care am avut-o”, a mai spus Arafat.

Preşedintele Traian Băsescu a semnat, miercuri, decretul pentru numirea lui Raed Arafat în funcţia de ministru al Sănătăţii.