21.6 C
București
luni, 29 mai 2023 - 21:32
No menu items!

Arafat anunță controale „foarte serioase” la retaileri, terase și în mijloacele de transport

spot_img

Secretarul de stat din Ministerul Afacerilor Interne (MAI) Raed Arafat susține că urmează controale „foarte serioase” cu privire la modul în care sunt respectate măsurile de prevenire a răspândirii virusului SARS-Cov-2, în contextul creșterii zilnice a ratei de infectare.

„Îmi pare rău să o zic, dar or să înceapă controale foarte serioase. Ştiu că s-a dispus la nivelul Ministerului, pe linia ordinii publice, să se intensifice controalele la modul serios la terase, la retaileri care trebuie să aibă triaj la intrare, dacă-l fac sau nu. Deci vor începe şi vor începe în această perioadă astfel de controale pentru că nu mai merge, trebuie să fim foarte atenţi la ce se întâmplă”, a declarat Raed Arafat, într-o emisiune difuzată sâmbătă de Digi 24.

El a precizat că inclusiv în ceea ce priveşte transportul în comun vor avea loc controale, după ce s-a constatat că sunt persoane care urcă fără mască sau îşi lasă masca sub bărbie.

Medicul a menţionat că „trendul general este de creştere”, nu pentru că a crescut capacitatea de testare, el explicând că, la un moment dat, s-a ajuns ca 5% dintre cei testaţi să fie pozitivi, în loc de 2%, cum era în alte zile.

El s-a arătat „îngrijorat” de ceea ce se întâmplă, spunând că este mai îngrijorat decât era în urmă cu o lună, pentru că „s-a întărit curentul” care susţine că virusul nu este decât „o biată gripă”.

Arafat nu e exclus amânarea noilor relaxării și chiar prelungirea stării de alertă.