3 C
București
sâmbătă, 4 decembrie 2021 - 2:36
No menu items!

Arad: Primarul comunei Zărand, suspendat din funcţie pe durata arestării

spot_img

Arad: Primarul comunei Zărand, suspendat din funcţie pe durata arestării
foto: vestic.ro

 

Prefectul judeţului Arad, Cosmin Pribac, a emis luni un ordin privind constatarea suspendării de drept din funcţie a primarului comunei Zărand, Ion Florin Moţ, pe durata arestării preventive a acestuia.

Potrivit ordinului, pe perioada suspendării, atribuţiile funcţiei de primar vor fi exercitate de viceprimarul comunei, Ioan Drăgan.

“Ordinul privind constatarea suspendării de drept a primarului comunei Zărand, pe perioada arestării, a fost emis având în vedere o adresă a Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Oradea, prin care s-a adus la cunoştinţa Instituţiei Prefectului judeţului Arad, faptul că Ion Florin Moţ a fost trimis în judecată în stare de arest în dosarul penal cu nr. 41/P/2011, pentru săvârşirea infracţiunilor de luare de mită şi spălare a banilor”, a declarat prefectul județului Arad.

Potrivit acestuia, emiterea ordinului a fost făcută în baza prevederilor Legii 340/2004 privind Prefectul şi Instituţia Prefectului, respectiv ale Legii 215/2001 – Legea administraţiei publice republicată.

Conform rechizitoriului întocmit de procurorii DNA, în perioada aprilie – iulie 2013, învinuitul Ion Florin Moţ, în calitate de primar al comunei Zărand, respectiv preşedinte al Comisiei Locale de Aplicare a Legilor Fondului Funciar Zărand, a acceptat promisiunea de a primi suma de 40.000 euro de la un denunţător, cu titlu de mită.

Ion Florin Moţ a acceptat să primească aceşti bani pentru ca, în virtutea funcţiilor deţinute, să semneze sau să avizeze mai multe documente (planuri de încadrare în tarla şi certificatele fiscale aferente) necesare denunţătorului pentru a înscrie în Cartea funciară dreptul de proprietate asupra unui teren în suprafaţă de 250 ha situat pe raza comunei Zărand.

Lucian Mera