4 C
București
marți, 30 noiembrie 2021 - 7:50
No menu items!

Arad: Peste 46 de tone de cartofi aduşi din Ungaria, confiscați de polițiști

spot_img

cartofi confiscati

Poliţiştii arădeni au confiscat joi peste 46 de tone de cartofi în valoare de 70.000 de lei, care au fost aduşi în ţară din Ungaria, din documente reieşind că destinatarul mărfii era din Bulgaria, însă descărcarea se făcea în Ilfov, la firma unui cetăţean turc ce nu deţinea acte.

Poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor au verificat două remorci care intraseră în ţară prin Vama Nădlac şi aduceau din Ungaria 46.544 kilograme de cartofi, descoperindu-se nereguli în documentele care însoţeau marfa.

“Din documentele justificative prezentate de către transportator a rezultat că întreaga cantitate de cartofi, în valoare totală de aproximativ 70.000 de lei, avea ca destinaţie o societate cu sediul în Bulgaria, dar locul de descărcare era o adresă din judeţul Ilfov. În urma verificărilor s-a stabilit că societatea respectivă nu are punct de lucru la locul de descărcare”, a declarat purtătorul de cuvânt al Poliţiei Judeţene Arad, Camelia Tuduce.

Potrivit sursei citate, beneficiarul real al mărfii era firma unui cetăţean turc care nu deţine niciun document de provenienţă a mărfii.

Cetăţeanul turc a fost amendat cu 20.000 lei, iar întreaga cantitate de cartofi a fost confiscată şi va fi valorificată pentru a constitui venit la bugetul de stat.

Lucian Mera