8 C
București
joi, 21 octombrie 2021 - 7:31

Arad: Noua Dreaptă va organiza un marş de comemorare a lui Avram Iancu, de 15 Martie

spot_img

Noua Dreaptă organizează un marș de comemorare a lui Avram Iancu, de 15 Martie
foto: napocanews.ro

Noua Dreaptă va organiza, vineri, de Ziua Maghiarilor de Pretutindeni, la Arad, un marş de comemorare a lui Avram Iancu, având “un mesaj împotriva iredentismului maghiar”.

Preşedintele Noua Dreaptă Arad, Dumitru Măgureanu, a declarat, luni, că a obţinut autorizaţie pentru un marş la care ar urma să participe peste 100 de membri şi simpatizanţi ai organizaţiei, manifestaţia urmând să aibă loc de Ziua Maghiarilor de Pretutindeni. Potrivit lui Măgureanu, participanţii îl vor comemora pe Avram Iancu printr-un marş care se va desfăşura timp de o oră şi jumătate, începând de la 10.00, pe traseul Podgoria-Gară-UTA-Gară-Podgoria-Piaţa Avram Iancu.

“Mesajul acţiunii este unul împotriva iredentismului maghiar. Vom avea cântece patriotice pe tot parcusul acţiunii, care ne dorim să fie una paşnică”, a spus liderul local al Noii Drepte.

Participanţii ar urma “să defileze” cu steaguri tricolore, fotografii cu Avram Iancu şi bannere.

Marşul va avea loc cu câteva ore înainte de comemorările organizate de comunitatea maghiară locală în Parcul Reconcilierii Româno-Ungare, care încep la ora 17.00 şi la care sunt aşteptate aproximativ 1.000 de persoane. Maghiarii vor depune coroane de flori la baza Statuii Libertăţii, ridicată în memoria a 13 generali ucişi în oraş în 1849.

Jandarmeria Arad a anunţat că va asigura măsurile de ordine publică la ambele acţiuni organizate vineri, atât la cea a Noii Drepte, cât şi la cea a comunităţii maghiare.

R.D.