9.8 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024 - 0:21
No menu items!

Aproximativ 500 de cai exportați în carcase, în acest an

spot_img
Aproximativ 500 de cai exportați în carcase, în acest an
foto: impartialdebacau.ro

Adrian Popa, director executiv al Direcției Sanitar-Veterinare pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) din județul Timiș, a declarat, marți, că în abatorul de la Giulvăz au fost sacrificați și apoi exportați în spațiul comunitar european, sub formă de carcase, aproximativ cinci sute de cai, de la începutul acestui an.

Potivit directorului DSVSA, caii au fost etichetați ca atare, nu drept carne de vită și au fost exportați doar sub formă de carcase, cu precădere în Italia.

“Am dispus un control la toate cele trei abatoare autorizate din județ în care se sacrifică animale, respectiv, în cele de la Giulvăz, Liebling și Smithfield. Cabaline și bovine se sacrifică doar în abatorul de la Giulvăz. Din datele pe care le am până în momentul de față, abatorul de la Giulvăz este exclus de pe lista unităților suspectate că ar fi exportat carne de cal sub eticheta de carne de vită”, a afirmat Adrian Popa.

 A.V.