20.3 C
București
vineri, 18 iunie 2021 - 2:45

Aproximativ 3.500 de soldați, dispăruți în Estul Ucrainei

spot_img

În aceste ultime două săptămâni, din regiunea blocată de insurgenți au reușit să iasă doar patru grupuri

ucraina persoane inarmate

Aproape 3.500 de soldați ucraineni, care au fost blocați anterior în timpul unei operațiuni la frontiera între regiunea Lugansk (estul Ucrainei) și Rusia sunt dați dispăruți și, probabil, nu mai sunt în viață, a declarat pentru Ria Novosti o sursă de rang înalt din Ministerul ucrainean al Apărării.

„Potrivit statisticilor noastre, 3427 de soldați sunt dați dispăruți și, probabil, sunt deja morți. Nu mai există nicio speranță de a-i găsi în viață pe militarii din brigăzile motorizate nr.72, nr.24 și nr.51, precum și pe cei din brigăda nr.79 aeropurtată și regimentul 3 special al armatei (spețnaz)”, a declarat sâmbătă, sub protecția anonimatului, un înalt oficial ucrainean.

În aceste ultime două săptămâni, din regiunea blocată de insurgenți au reușit să iasă doar patru grupuri, compuse din 7 sau 18 persoane, a precizat el, adăugând că tehnica militară lăsată pe câmpul de luptă de armata ucraineană a fost, cel mai probabil, capturată de insurgenți.

„În aceste ultime două săptămâni, am observat un număr mare de mașini blindate pentru transportul trupelor și de tancuri de luptă, cu simbolistică ucraineană și plăcuțe de înmatriculare ucrainene, îndreptându-se spre Donețk și Șahtarsk”, a completat acesta.

C.A.