9.7 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024 - 3:58
No menu items!

Aproximativ 200 de salariaţi protestează faţă de măsurile de reorganizare de la Hidroelectrica

spot_img

Aproximativ 200 de salariaţi protestează faţă de măsurile de reorganizare de la Hidroelectrica
foto: adevarul.ro

Aproximativ 200 de salariaţi din Filialele Hidroserv şi Hidroelectrica protestează vineri la Ministerul Economiei, faţă de măsurile de reorganizare luate de administratorul judiciar al societăţii Hidroelectrica, Euro Insol.


”Deşi administratorul judiciar a spus că va concedia directori, amante, soţii, copiii acestora, a decis să dea afară 151 de salariaţi de rând. Sunt măsuri discreţionare, iar Ministerul Economiei trebuie să ia anumite măsuri în acest sens, nu numai pentru Hidreoelectrica, ci pentru tot domeniul hidroenergetic. Vom discuta şi cu celelalte sindicate şi în viitorul apropiat vom organiza un marş de protest cu 3.000 de oameni din tot domeniu”, a declarat vicepreşedintele Federaţiei Naţionale a Sindicatelor din Electricitate ‘Univers’, Cristinel Popescu.

Reprezentanţii sindicaliştilor urmează să se întâlnească, vineri, cu şeful OPSPI, Gabi Dumitraşcu. Sindicaliştii consideră că reorganizarea şi redresarea Hidroelectrica ar fi trebuit realizată de specialişti în domeniul hidroenergetic şi nu de firme de avocatură.

”Este o prostie să renunţăm la terenurile agricole pentru eoliene şi fotovoltaice, când acestea pot fi exploatate agricol iar hidrocentralele poate produce ieftin, fără să polueze”, a adăugat liderul sindical.

A.V.