12.2 C
București
vineri, 3 decembrie 2021 - 15:49
No menu items!

Aproximativ 200 de profesori protestează în Piața Victoriei

spot_img

protest-FSLI

Aproximativ 200 de membri ai Federației Sindicatelor Libere din Învățământ (FSLI) protestează luni, de la ora 11.00, în Piața Victoriei din Capitală, cerând în principal alocarea unui procent de minimum 6% din PIB pentru educație începând din anul 2014.

Profesorii scandează lozinci precum: “Jos birocrația!” și poartă pancarde pe care se poate citi: “În învățământul românesc birocrația omoară educația” sau “Una este să fii salariat, alta este să fi slugă. Nu facem decât să ne apărăm demnitatea”.

“La protestul de astăzi participă aproximativ 200 de membri de la filialele sector I și 6 din cadrul FSLI. Principalele noastre revendicări se referă la alocarea, începând cu anul 2014, a minimum 6% din PIB pentru educație, modificarea Legii educației naționale, adoptarea unei legi a salarizării, dar și la depolitizarea și debirocratizarea învățământului. Nu poți cere calitate în actul de învățământ atâta timp cât un profesor debutant primește doar 200 de euro”, a declarat Sorin Dragne, președintele filialei sector I a FSLI.

Protestul de luni din Piața Victoriei urmează să fie reluat marți și miercuri, între orele 10.00 — 12.00.

A.V.