-1.6 C
București
sâmbătă, 22 ianuarie 2022 - 13:34
No menu items!

Aproximativ 200 de membri Hidrosind protestează în fața sediului Hidroelectrica

spot_img

hidrosind pichetare

Aproximativ 200 de membri ai Sindicatului Hidrosind protestează marți, de la ora 12,00, în fața sediului Hidroelectrica din București, fiind nemulțumiți de intenția conducerii companiei de a disponibiliza peste 1.000 de angajați în următorii doi ani, dar și de a opera reduceri salariale începând cu 1 ianuarie 2014.

Protestatarii scandează lozinci precum “Hoții!” sau “Grevă generală!” și agită pancarde pe care se poate citi: “Nu distrugeți Hidroelectrica!”, “Suntem viermi, lipitori, căpușe, leneși…e proști, da mulți!” sau “Apele sunt oprite de diguri și oameni”.

“La protestul de astăzi participă aproximativ 200 de salariați Hidroelectrica din toată țara. Oamenii sunt nemulțumiți de intenția conducerii companiei de a disponibiliza peste 1.000 de salariați în următorii doi ani, dar și de a opera reduceri salariale începând cu 1 ianuarie 2014. În urma consultărilor pe care le-am efectuat în rândul angajaților Hidroelectrica, peste 97% din cei chestionați sunt dispuși să continue acțiunile de protest, mergând chiar până la declanșarea grevei generale. În perioada următoare, vom picheta sediile partidelor politice, Guvernului și Președinției, însă nu avem momentan un calendar definit al acțiunilor revendicative”, a declarat vicepreședintele Sindicatului Hidrosind, Ionuț Andrei.

Conform calendarului de proteste anunțat de sindicat, acțiunea revendicativă se va încheia la ora 14,00.

Organizația sindicală a mai organizat pe 28 noiembrie a.c. o acțiune de pichetare a sediului Hidroelectrica, la care au luat parte peste 250 de angajați Hidroelectrica.

A.V.