9.3 C
București
joi, 21 octombrie 2021 - 5:17

Aproximativ 20.000 de poștași sunt în GREVĂ japoneză

spot_img

Poşta Română va fi privatizată, iar noul investitor va avea 51% din acţiuni

Aproximativ 20.000 de angajaţi din Poşta Română sunt, marţi, în grevă japoneză. Liderii sindicali amenință că dacă cererile angajaţilor nu vor fi soluţionate nici după acest protest, vor intra în greva foamei.

Preşedintele Sindicatului Lucrătorilor Poştali din România, Matei Brătianu, a declarat că aproximativ 20.000 de lucrători ai Poştei Române din toată ţara vor purta, marţi, în timpul programului de lucru, banderole prinse pe braţe, pentru a transmite în acest fel autorităţilor că acţiunile sindicale continuă şi că mitingul de la Bucureşti nu a încheiat aceste demersuri, potrivit Mediafax.

Sindicaliștii cer demiterea directorului general al Poştei Române, Ion Smeeianu, a directorului executiv Rosita Alexe, dar și a oamenilor aduşi de aceştia. De asemenea, aceștia mai cer creşterea salariilor cu 20 la sută, plata orelor suplimentare, asigurarea de consumabile, achiziţionarea de uniforme şi genţi poştale, precum şi angajarea de personal pe locurile vacante.

Liderul sindical a precizat că în cursul acestei săptămâni ar urma ca, împreună cu alţi membri din birourile executive judeţene, să intre în greva foamei – care va avea loc la București.

Facem demersuri ca greva foamei să înceapă în această săptămână. În prima zi voi intra eu şi alţi cinci-şase membri sindicali, urmând ca în cea de a doua zi să se alăture cel puţin 40 de membri din birourile executive şi, în a treia zi, probabil că vom fi 80-100 de reprezentanţi în greva foamei.

Matei Brătianu

președintele Sindicatului Lucrătorilor Poștali din România

Peste 2.500 de sindicalişti din Poşta Română din toată ţara au protestat, duminică, în Piața Victoriei. Poştaşii au început protestele în 7 mai, când au pichetat sediul cental al Poştei Române şi sediile prefecturilor.

După greva japoneză de marţi, poştaşii vor ieşi din nou în stradă joi, când vor picheta, de ora 10.00, sediile oficiilor judeţene de Poştă şi sediul Poştei Române din Capitală.

D.M.