8 C
București
duminică, 9 mai 2021 - 4:51

Aproximativ 150 de membri ai Cartel Alfa vor protesta săptămânal, în fața Guvernului

foto: economica.net
foto: economica.net

Aproximativ 150 de membri ai CNS Cartel Alfa vor protesta săptămânal în fața sediului Guvernului din Piața Victoriei, în paralel urmând să fie organizate zilnic acțiuni de protest în toată țara, respectiv în câte două județe pentru fiecare zi lucrătoare, a anunțat luni Bogdan Hossu, președintele CNS Cartel Alfa.

“În București acțiunea de protest din Piața Victoriei va fi organizată exact în ziua în care este programată să aibă loc și ședința de Guvern, respectiv miercuri sau joi, între orele 10,00—16,00. La proteste vor participa aproximativ 150 de membrii ai federațiilor sindicale din componența Cartel Alfa, în această săptămână urmând să iasă în stradă mecanicii de locomotivă și salariații din administrație publică de la departamentul de drumuri. Săptămâna viitoare, la pichetul din Piața Victoriei vor participa salariații din industria constructoare de mașini, din industria lemnului și a mobilei și din confecții”, a declarat Bogdan Hossu.

Principalele nemulțumiri ale oamenilor sunt legate de legea actuală a dialogului social, de salariul minim pe economie, de politica de ocupare dusă de Guvern, dar și de lipsa unui dialog social consistent între sindicate și autoritățile statului.

“Noi am fixat calendarul de proteste până în luna decembrie 2013, însă este posibil ca acțiunile revendicative să continue și după această dată dacă Guvernul nu va găsi soluții pentru problemele noastre. La nivelul țării, mâine, va avea loc o acțiune de protest în fața prefecturii din județul Tulcea, urmând ca miercuri să fie organizate acțiuni revendicative în fața prefecturilor din Maramureș și Argeș. Pentru ziua de joi, acțiunile de protest planificate să se desfășoare în județele Arad, Satu Mare și Bacău, iar pentru ziua de vineri a fost luat în considerare județul Constanța și, posibil, județul Bihor, pentru care nu a fost emisă încă o autorizație din partea autorităților”, a spus președintele CNS Cartel Alfa .

Acesta a precizat că, în cazul protestelor din București, momentul efectiv al acțiunilor revendicative va fi fixat astfel încât să acopere, ca interval de timp, intrarea sau ieșirea membrilor Executivului la sau de la ședința de Guvern.

A.V.