10.9 C
București
joi, 2 decembrie 2021 - 15:27
No menu items!

Aproximativ 1.000 de polițiști bucureșteni vor asigura ordinea publică de 1 Decembrie

spot_img

politisti_1 Decembrie

Aproximativ 1.000 de polițiști bucureșteni vor asigura ordinea publică cu ocazia manifestărilor dedicate Zilei Naționale a României.

Potrivit Poliției Capitalei, se va acționa pentru menținerea ordinii publice în proximitatea Arcului de Triumf, în zonele adiacente locurilor în care se vor desfășura manifestări publice, pe traseele care conduc spre Piața Arcului de Triumf, dar și pe rutele de afluire și defluire ale coloanelor care participă la parada militară organizată cu ocazia Zilei Naționale.

“Acțiunea Poliției Capitalei vizează prevenirea comiterii de infracțiuni în locurile de desfășurare a acestor manifestări, acolo unde urmează a se înregistra participarea unui public numeros. Polițiștii bucureșteni își propun astfel să asigure un climat de siguranță publică corespunzător, descurajând și sancționând orice faptă care ar putea afecta derularea normală a acestor evenimente”, au arătat reprezentanții Poliției Capitalei.

Polițiștii rutieri vor desfășura activități de dirijare și fluidizare a traficului pe traseele de afluire și defluire ale coloanelor militare de la unități spre Piața Arcului de Triumf și retur.

De asemenea, ofițerii și agenții de poliție rutieră vor fi prezenți pe traseele ce converg către Piața Arcului de Triumf, dar și în zonele adiacente celorlalte obiective unde vor avea loc manifestări publice, pentru a fluidiza traficul rutier și a preveni crearea de ambuteiaje.

“În funcție de evoluția situației operative, dispozitivul de ordine publică și siguranță rutieră va fi adaptat și eventual suplimentat, acordându-se o atenție specială locurilor cu o mare fluență de public în care urmează a se desfășura activități dedicate Zilei Naționale”, mai arată oficialii Poliția Capitalei.

R.D.