25.3 C
București
miercuri, 27 septembrie 2023 - 21:44
No menu items!

Apropierea campaniei, pretext pentru parlamentari să chiulească oficial

spot_img

Apropierea campaniei electorale este un excelent pretext pentru parlamentarii noştri să chiulească liniştiţi, unii chiar cu undă verde de la organizaţiile locale, ocupaţi fiind cu pregătirea alegătorilor.

Aşa se face că parlamentarii au lucrat doar luni şi marţi, şi asta doar pentru că au trebuit să dezbată moţiunea simplă a PDL „Guvernul USL – frâna de motor a bugetului” şi să fie validate componenţa ANRE şi CNA. Obosiţi de atâtea dezbateri, la moţiunea simplă care a fost respinsă, parlamentarii şi-au luat apoi tălpăşiţa care mai de care prin colegiile din teritoriu, astfel încât miercuri şi joi, zile cu program oficial de dezbatere în comisii, se putea spune conform vechii vorbe populare că fluiera vântul prin Parlament. Pe 23 octombrie, Biroul Permanent al Camerei Deputaţilor a binecuvântat chiulul aleşilor, hotârând că deputaţii vor avea programul decalat cu o zi săptămâna viitoare, luni desfăşurându-şi activitatea în circumscripţiile electorale iar marţi şi miercuri reunindu-se în plen, pentru alocuţiunea preşedintelui Parlamentului European, Martin Schulz.

”Luni va fi activitate în circumscripţiile electorale. Pe undeva prinde bine, pentru că se apropie şi termenul limită de depunere a candidaturilor. Fiecare dintre noi o să se ocupe de depunerea propriului dosar, dar activitatea parlamentară nu este afectată”, a motivat atunci secretarul Biroului Permanent al Camerei Deputaţilor Georgian Pop. Premierul crede că, după 31 octombrie, când va fi prezent la Bucureşti preşedintele Parlamentului European, Martin Schulz, Legislativul „va fi probabil mai greu de reunit”. (C.C.)