28 C
București
sâmbătă, 30 septembrie 2023 - 13:42
No menu items!

Apropiații lui Elan Schwartzenberg, vecini în Nordul Capitalei cu Radu Mazăre și Nicușor Constantinescu

spot_img

Mazare_Schwartzenberg_SZ

Apropiați ai lui Elan Schwartzenberg puși sub acuzare de procurorii DNA în dosarul “Realitatea Media” împart un teren intravilan într-una dintre cele mai scumpe zone rezidențiale din Capitală (cartierul Băneasa) nu doar cu Schwartzenberg, ci și cu Radu Mazăre (primarul Constanței), cu „baronul” Nicușor Constantinescu, dar și cu mama “baronului” PSD de Vrancea, Marian Oprișan. Surse din piața imobiliară au precizat pentru Sursa Zilei că pe terenul respectiv se construiește un bloc în care fiecare dintre proprietari va beneficia de câte un apartament de lux în valoare de peste 200.000 de euro.

Astfel, așa cum arată chiar declarațiile de avere ale lui Nicușor Constantinescu, președintele Consiliului Județean (CJ) Constanța împarte în zona rezidențială Băneasa un teren intravilan cu :

 • Elan Schwartzenberg
 • Ionuț Sorin Barbu, asociat al lui Elan Schwartzenberg și apropiat al primarului Radu Măzare, învinuit în dosarul “Realitatea”. De altfel, firmele controlate de Ionuț Sorin Barbu sunt abonate la contracte cu Primăria Constanța. Potrivit presei, Primăria Constanța funcționează într-un imobil închiriat de la Ionuț Barbu. Mai mult, firma Seaview Media (care deține monopolul pe publicitatea stradală în Constanța)  – controlată de Barbu și Elan Schwartzenberg – a donat PSD, în 2008, în campania pentru alegerile parlamentare, 70.000 de euro.
 • Cristian Bozgan (apropiat al lui Elan Schwartzenberg)
 • Irina Elena Chirică (considerată “mâna dreaptă” a lui Elan Schwartzenberg la Realitatea Media). De altfel, Irina Elena Chirică a condus, de la preluarea de către Schwartzenberg a controlului la Realitatea Media, din poziția de acționar, societăți din trustul Realitatea. Potrivit datelor de la Registrul Comerțului, Chirică este și acum acționar unic (100% din acțiuni) al agenției de publicitate Exclusiv Global SRL, dar și al societății Polifonic Media (care se ocupă de difuzarea programelor de radio). La Polifonic Media, împarte acțiunile cu societățile Poligraf  și Cațavencu SA (în prezent falimentare). Acestea sunt deținute, la rândul lor, de Realitatea Media și de un offshore din Cipru.
 • Lucia Gherarde – mama „baronului” PSD de Vrancea Marian Oprișan.
 • Mihai Mazăre – fratele primarului Radu Mazăre.
 • Radu Ștefan Mazăreprimarul Constanței.
 • Oana Mihaela Moldovanacționar, alături de Elan Schwartzenberg și Ionuț Sorin Barbu, în societățile Seaview Media și Seaview Advertising. Oana Mihaela Moldovan mai deține acțiuni la două companii din București – Audit Star Expert și Aron Contab SRL.
 • Ioana Nadolu – cercetată penal în dosarul “Realitatea”. Ioana Nadolu deține și ea acțiuni la două firme din Iași: INDEPENDENT GUARD SECURITY COMPANY SRL (specializată în activități de protecție și gardă) și RLC TRIDENT SRL (care are ca obiect de activitate închirierea și subînchirierea de bunuri imobiliare).
 • Geraldina Elena Neagoe învinuită în dosarul “Realitatea”, a deținut și ea poziția de administrator al unor firme – parte a trustului Realitatea Media, potrivit datelor de la Registrul Comerțuluii. În plus, Geraldina Neagoe deține acțiuni și la alte firme ale lui Elan Schwartzenberg: Seaview Media, Seaview Advertising și Exclusiv Art.
 • Adrian Radupus sub acuzare de procurori în dosarul “Realitatea”, apropiat de Elan Schwartzenberg, dar și de Sorin Ovidiu Vîntu.
 • Roxana Elisabeta Sfrija – a deținut funcția de administrator al Exclusiv Art, companie controlată de Elan Schwartzenberg.
 • Carmen Antoanela Stăncescu – învinuită în dosarul “Realitatea”. Carmen Stăncescu deține și ea acțiuni sau poziții de administrator în societăți controlate de Elan Schwartzenberg, precum Seaview Media, Seaview Advertising și Exclusiv Art.
 • Gabriel Sorin Strutinsky  – om de afaceri de TOP Forbes, Strutinsky este văzut și el drept extrem de apropiat de primarul Constanței, Radu Mazăre.
 • Adrian Marin Vîlsanînvinuit în dosarul “Realitatea”.

Sofia Marinescu