11 C
București
luni, 25 octombrie 2021 - 2:05

Aproape 40 de kilograme de droguri transportate cu avionul Președintelui Braziliei în drumul spre Summitul G20

spot_img

Aproximativ 40 de kilograme de cocaină au fost descoperite în avionul care urma să-l transporte, din Spania către Summitul G20 din Osaka, pe preşedintele brazilian Jair Bolsanaro. În urma incidentului, un ofiţer militar din staff-ul prezidenţial a fost arestat, anunță mediafax.

Descoperirea a fost făcută în timpul unei opriri de alimentare pe aeroportul din Sevilla, joi. Substanţa interzisă era împărţită în trei bagaje, pe care autorităţile le-au verificat în timpul alimentării, scrie Euronews.

La momentul producerii incidentului, Bolsanaro se afla în alt avion. Vicepreşedintele Braziliei, Hamilton Mourao, a declarat jurnaliştilor că militarul a rămas în Spania, urmând să fie preluat la întoarcere de avionul cu care a încercat să transporte drogurile. ”El doar transporta drogurile. Era destul de bine calificat, ca să spun aşa”, a declarat vicepreşedintele Braziliei. Preşedintele Brazilei, Jair Bolsonaro (foto), a afirmat într-o postare pe Twitter că a fost informat de arestarea militarului şi că a ordonat ”cooperarea imediată cu poliţia spaniolă”.

Totodată, ministerul Apărării din Brazilia arată că poliţia militară a lansat o anchetă în acest caz.