23.3 C
București
miercuri, 17 august 2022 - 1:37
No menu items!

Aproape 30 de parlamentari au migrat în actuala legislatură. Unul, chiar de 5 ori în 4 luni

spot_img

Aproape 30 de parlamentari au migrat de la o formațiune politică la alta în prima sesiune parlamentară din actuala legislatură. Așa rezultă din statistica Institutului pentru Politici Publice (IPP).

 

Din punct de vedere al «migraţiei politice», fenomen în continuare încurajat, din păcate, de partidele politice (funcţie de avantajele care decurg), în pofida declaraţiilor publice, cei mai mulţi parlamentari au plecat de la PPDD – 17 deputaţi şi 2 senatori către partidele din arcul guvernamental (mai ales spre PSD), urmat fiind de PDL cu 7 deputaţi şi 2 senatori migraţi la alte partide, aşa cum IPP anticipa la începutul acestui mandat

Bilanț IPP

Institutul precizează că 29 de parlamentari au migrat cel puţin o dată în această sesiune parlamentară, excepție făcând deputatul de Suceava Cezar Cioată (iniţial la PP-DD, acum la PC) care a reuşit „performanţa” de a-şi schimba apartenenţa politică de cinci ori doar în prima sesiune legislativă recent încheiată.

Astfel, ales pe listele PP-DD, în februarie, el a trecut la Partidul Conservator, pentru ca, în aceeași lună să se întoarcă la formațiunea fondată de Dan Diaconescu. A rămas până în luna mai, când a devenit independent, pentru ca, în aceeași lună, să se înscrie din nou în PC.