33.6 C
București
vineri, 19 august 2022 - 21:07
No menu items!

Aproape 1,9 milioane de elevi s-au întors în bănci după mega-vacanța de primăvară. Cîmpeanu mai dă două săptămâni școlii online

spot_img

Copiii de grădiniță, toți elevii din ciclul primar, cei din clasele terminale și clasele speciale au revenit, miercuri 5 noiembrie, la școală. Elevii din clasele care nu vor susține anul acesta examene, din localități care au rata de incidență peste 1 la mia de locuitori vor rămâne în sistem online. Totuși, ministrul Cîmpeanu speră ca și aceștia să revină în format fizic la școală chiar din luna mai.

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a explicat că vor merge fizic la şcoală toţi elevii din cele 2.057 de localităţi cu rata de infectare sub 1 la mie.

Elevii din clasele de gimnaziu şi liceu din alte 1.124 de localităţi, unde rata de infectare depăşeşte pragul de 1 la mie, vor reîncepe şcoala online.

„Deci 1.400.000 sunt copiii din grădiniţe şi ciclul primar, 370.000 sunt cei din clasele terminale, avem aproape 500.000 de elevi de clasa a cincea, a şasea, a şaptea, a noua, a zecea, a unsprezecea care învaţă în localităţi în care rata de infectare le permite accesul la şcoală cu prezenţă fizică”, a enumerat Cîmpeanu, menţionând şi că se vor face cursuri cu prezenţă fizică în toate cele 185 de şcoli speciale în care învaţă peste 27.000 de elevi.

Ministrul a mai a explicat că raportat la rata de infectare din fiecare zi de vineri se va stabili cum se desfăşoară cursurile în săptămâna următoare și și-a exprimat speranța ca în două săptămâni să revină la școală și elevii rămași în formatul online.

„E posibil peste două săptămâni să realizăm o fotografie de moment și să înaintăm o astfel de propunere, care să-i vizeze pe cei din clasele V, VI, VII și a X-a și a XI-a. (…) Mi-aș dori ca la jumătatea lunii mai să realizăm această propunere de prezență fizică încă din mai”, a spus ministrul Educației la HotNews LIVE.