-3.2 C
București
joi, 20 ianuarie 2022 - 9:36
No menu items!

Apple vrea să transforme iPhone 6 în portofel mobil

spot_img

Clienţii vor putea plăti direct de pe telefonul mobil în magazine, doar cu o atingere a ecranului telefonului

iphone6

Apple plănuieşte să transforme noul iPhone într-un portofel mobil, datorită unui parteneriat cu cele mai importante bănci şi reţele de plată din lume, printre care Visa şi MasterCard. Înţelegerea urmează să fie făcută publică odată cu lansarea iPhone 6, din 9 septembrie, potrivit surselor Bloomberg.

Clienţii vor putea plăti direct de pe telefonul mobil în magazine, doar cu o atingere a ecranului telefonului.

Noul model de smartphone al Apple va include şi un cip pentru comunicarea în câmp apropiat (“near-field communication”). Acest avans, împreună cu tehnologia Touch ID, care permite recunoaşterea amprentei utilizatorului iPhone-ului, vor asigura clienţilor efectuarea de plăţi în siguranţă.

Cu toate că şi alte companii americane, precum Google, au investit în crearea unor modalităţi de plată direct de pe telefon, retailerii din Statele Unite nu au fost foarte receptivi în legătură cu noua tehnologie, limitând astfel posibilitatea cumpărătorilor de a utiliza această inovaţie, a explicat Ben Bajarin, analist al Creative Strategies, precizând că Apple ar putea face diferenţa în acest sens, întrucât iPhone-urile au cea mai mare cotă de piaţă din SUA.

D.M.