28.5 C
București
joi, 21 septembrie 2023 - 15:45
No menu items!

Apple verifică dacă telefonul e furat

spot_img

Apple a creat un website pe care îl puteţi folosi pentru a testa dacă un telefon poate fi sau nu activat

 The iPhone 4

Printr-o unealtă online accesibilă gratuit, cei de la Apple, vă ajută să vă asiguraţi că un telefon la mâna doua nu este furat, notează playtech.ro.

Asocierea unui dispozitiv Apple la un cont de iCloud poate fi permanentă dacă nu ştiţi parola fostului utilizator. Din acest motiv, nu este exclus să faceţi o investiţie semnificativă într-un iPhone cumpărat de pe un site online şi să realizaţi că nu-l puteţi folosi deoarece nu se mai activează. Pe cât de neplăcut este scenariul, pe atât de probabil este în aceste tipuri de magazine online care nu penalizează vânzătorul în aproape niciun fel.

În vederea eliminării acestor riscuri, Apple a creat un website pe care îl puteţi folosi pentru a testa dacă un telefon poate fi sau nu activat. În cazul în care un iPhone are asociat un cont iCloud este marcat ca fiind blocat pentru activare în momentul în care am introdus IMEI-ul unuiiPhone 5s. Aceeaşi verificare poate fi realizată şi pentru un iPod Touch sau sau un iPad fără conectivitate 3G,  doar că în lipsa unui IMEI, în aceeaşi situaţie, veţi introduce numărul serial al respectivului iDevice.

Utilizarea acestui serviciu este gratuită şi nu vine cu nici un fel de limitare. Dacă vreţi să verificaţi 1.000 de telefoane pe zi o puteţi face, deşi va trebui să introduceţi un text Captcha pentru fiecare aparat în parte. După ce a introdus Activation Lock în iOS 7, ideea din spate a fost recepţionată de către organele de poliţie care au apreciat o măsură bine gândită pentru prevenirea furtului de aparate.

C.A.