3.9 C
București
miercuri, 8 decembrie 2021 - 11:06
No menu items!

Apple i-a învins pe cei de la Google în ”bătălia Crăciunului”

spot_img

iphone

IOS, sistemul de operare folosite pe aparatele iPhone produse de Apple, a luat fața sistemului Android, al companiei Google, în ceea ce privește cumpărăturile online de Crăciun, potrivit unui raport publicat de International Business Machines Corp.

Smartphone-urile care utilizează iOS au fost folosite pentru 23% din totalul cumpărăturilor online, în timp ce smartphone-urile care folosesc Android au stat în spatele a doar 4,6% din tranzacții.

De asemenea, clienții iOS au cheltuit în medie 93,9 dolari pentru fiecare comandă online, aproape de două ori mai mult decât media celor cu telefoane Android.

În general, dispozitivele mobile au câștigat teren în fața PC-urilor ca modalitate de a face cumpărături online. În acest an, 29% din totalul tranzacțiilor au fost făcute pe smartphone-uri și tablete, cu 40% mai mult decât în IBM, potrivit datelor celor de la IBM.

Aparatele iPhone și iPad și-au menținut avansul ca instrumente pentru shopping, chiar dacă produsele Android se vând acum în cantități mult mai mari. La capitolul cotă de piață, dispozitivele mobile cu Android, printre care Samsung, au aproximativ 80%, iar cele pe iOS -13%.

V.B.