14.9 C
București
duminică, 24 octombrie 2021 - 2:23

Apple debutează pe piața de streaming de muzică

spot_img

După o perioadă de grație de trei luni, prețul anunțat este de 9,99 dolari pe lună (comparabil celui oferit de Spotify), beneficiind și de o variantă “familială” care acoperă până la  6 persoane, la prețul de 14,99 de dolari

apple_streaming_muzica

Apple a anunțat luni lansarea unui ambițios serviciu de muzică online cu plată, care îmbină streamingul cu rețeaua de socializare, în speranța de a-și recupera întârzierea pe această piață dominată de Spotify, Pandora sau Deezer, relatează AFP.

Apple Music va deschide “un nou capitol în muzică” și “va schimba pentru totdeauna modul său de acces”, a declarat patronul gigantului informatic american la Conferința anuală a dezvoltatorilor din San Francisco (WWDC).

Noul serviciu va fi lansat la sfârșitul lunii iunie în peste 100 de țări pentru deținătorii de aparate Apple, iar din toamnă va avea o versiune compatibilă cu Android.

El va da acces la un sistem de ascultare la cerere în direct pe internet (streaming), la un radio în direct 24 de ore din 24 numit Beats 1, precum și la o platformă socială, Connect, unde artiștii vor putea posta fotografii, videoclipuri, texte ale cântecelor lor, sau piese noi pentru fanii care la rândul lor le vor putea da share și le vor putea comenta.

După o perioadă de grație de trei luni, prețul anunțat este de 9,99 dolari pe lună (comparabil celui oferit de Spotify), beneficiind și de o variantă “familială” care acoperă până la  6 persoane, la prețul de 14,99 de dolari.

Lansarea Apple în sectorul muzicii online și trecutul său pionier în tehnologia revoluționară fac din această companie un candidat firesc pentru a duce streaming-ul de muzică la un nivel superior, a comentat Paul Verna, analist al companiei de cercetare eMarketer.

Verna a admis însă că Apple se lansează pe o piață cu “vânturi potrivnice”, unde Pandora și Spotify sunt bine implantate și există și un concurent de temut, Google, care prin intermediul portalului său YouTube este foarte utilizat și de internauții care vor să asculte muzică.

R.D.