4.4 C
București
marți, 30 noiembrie 2021 - 14:44
No menu items!

Apple ar putea forţa scumpirea telefoanelor Nokia, Sony, Motorola şi alţi producători OEM

spot_img

Apple a comandat producerea telefonului iPhone 6 în volum record, de 70 – 80 milioane milioane de unităţi, ocupând până la saturaţie capacitatea de producţie disponibilă în fabricile partenere

 iOS -7 Apple

Avântul luat de Apple în pregătire pentru lansarea noii serii de telefoane iPhone 6 ar putea induce creşteri de preţuri la produsele companiilor rivale şi chiar întârzia aprovizionarea stocurilor din magazine.

Potrivit informaţiilor publicate în presa chineză și citate de go4it.ro, Apple a comandat producerea telefonului iPhone 6 în volum record, de 70 – 80 milioane milioane de unităţi, ocupând până la saturaţie capacitatea de producţie disponibilă în fabricile partenere.

Chiar şi cu eforturile recente pentru optimizarea liniilor de asamblare și angajări de personal suplimentar, comenzile uriaşe plasate de gigantul american şi tratate prioritar de partenerii chinezi vor întinde la limită resursele fabricanţilor chinezi, ducând la întârzierea livrărilor pentru alți producători OEM. Mergând pe principiul cererii şi ofertei, diminuarea stocurilor apărută pe fondul unei cereri de componente rămasă constantă ar putea duce la creşterea costurilor de producţie pentru alţi producători OEM mai puţin privilegiaţi, reflectată inclusiv prin creşteri de preţuri în magazine.

Foxconn, unul dintre partenerii principali responsabili cu producerea de telefoane iPhone 6, mai are în desfăşurare contracte cu Nokia, Sony, Motorola, Microsoft şi Blackberry, oricare dintre aceştia putând avea de suferit de pe urma reducerii volumului de livrări.

Apple este aşteptat să lanseze seria de telefoane iPhone 6 în luna septembrie, acelaşi trimestru în care este aşteptată şi lansarea telefoanelor Sony Xperia Z3, Samsung Galaxy Alpha și Blackberry Passport.

 

C.A.