6.3 C
București
miercuri, 21 februarie 2024 - 1:22
No menu items!

Apocalipsa meteo în Europa: incendii de vegetație, râuri rămase fără apă și pești morți

spot_img

Pompierii din toată Europa s-au luptat joi să țină sub control un incendiu imens din Franța care a străbătut o zonă mare de pădure de pini, în timp ce germanii și polonezii s-au confruntat cu moartea masivă a peștilor într-un râu care curge între țările lor, relatează The Associated Press.

Europa suferă de un val de căldură sever și de secetă care a produs consecințe tragice pentru fermieri și ecosisteme deja amenințate de schimbările climatice și poluare.

În Franța, care suferă cea mai gravă secetă din istorie, flăcările au izbucnit peste noapte prin pădurile de pini, luminând cerul cu o lumină portocalie intensă în regiunea Gironde, care a fost deja devastată de flăcări luna trecută, și în Landes vecine. Peste 68 de kilometri pătrați (26 de mile pătrate) au ars de marți.

Incendiile din Franța au forțat deja evacuarea a aproximativ 10.000 de persoane și au distrus cel puțin 16 case.

De-a lungul râului Oder, care se varsă din Cehia la nord în Marea Baltică, voluntarii au colectat pești morți care au ajuns la țărm în Polonia și Germania.

Și la noi în țară, pe cursul râului Olt au fost observați mai mulți pești morți, iar câțiva făgărășeni au surprins acest lucru într-o filmare, care a devenit virală pe internet.Autoritățile susțin că este vorba de o undă de poluare, la moartea peștilor contribuind seceta și lipsa de oxigen în apă.

D.Constantin