6.4 C
București
luni, 25 octombrie 2021 - 23:59

Aplicație pentru șoferii care merg la Iași în acest weekend, de Sfânta Parascheva

spot_img

În acest weekend, șoferii care merg la Iaşi ori sunt nevoiți să traverseze orașul au un ajutor de nădejde: o aplicaţie care le va arata străzile care se închid, dar și zonele cele mai aglomerate. Pelerinajul la moaştele Sfintei Parascheva şi zilele Iaşiului aduc anual sute de mii de turişti, iar traficul în oraș devine un coşmar.

Aplicaţia poate fi descărcată gratuit pe telefonul mobil și va informa din timp şoferii despre traficul din oraş.

„În perioada Sărbătorilor Iaşiului, strada care va fi închisă este Sarmisegetuza. Utilizatorii aplicaţiei noastre vor primi automat rute ocolitoare în cazul în care vor dori să ajungă pe această stradă”, explică Dan Dănceanu, administratorul aplicației, citat de digi24.ro

Aplicația se folosește de GPS pentru a arăta zonele aglomerate. În plus, oferă informații în timp real despre trafic.

„Noi am făcut un calcul și consumă cam un mega de net la suta de kilometri, ceea ce mie mi se pare foarte puțin și nu mi se pare un consum exagerat”, adaugă Dan Dănceanu. Străzile de pe hartă se înroşesc sau se îngălbenesc, în funcţie de ritmul în care se circulă.

Șoferii din Iași sunt deja nemulțumiți de traficul din oraș și se așteaptă ca lucrurile să se înrăutățească după sosirea pelerinilor.

În acest an, Sărbătorile Iașiului vor începe sâmbătă, pe 10 octombrie, și se vor încheia pe 15 octombrie. În acest interval, va fi închisă o singură stradă, după cum au anunțat autoritățile locale.