10.6 C
București
vineri, 3 decembrie 2021 - 18:36
No menu items!

Aplicaţie online pentru livrarea de canabis la domiciliu, lansată la San Francisco

spot_img

Eaze este o aplicaţie online prin care se poate solicita livrarea la domiciliu de canabis folosit în scop terapeutic

Eaze, o aplicaţie pentru telefoanele mobile inteligente prin care se poate solicita livrarea la domiciliu de canabis folosit în scop terapeutic, a fost lansată la San Francisco, potrivit AFP.

Aplicația, lansată marţi (www.eazeup.com), este, potrivit unui comunicat, “un nou serviciu de îngrijire la domiciliu, care permite pacienţilor să aibă acces uşor, rapid şi profesionist la marijuana terapeutică, prin intermediul unei aplicaţii pentru telefoanele mobile“.

Serviciul, gratuit pentru utilizatori şi care “facturează un mic comision pentru clinici”, este pentru moment disponibil doar la San Francisco, iar Eaze promite că “livrările vor fi făcute, în medie, în 10 minute”.

Pacienţii “se pot înregistra de pe telefonul mobil, proces care durează câteva minute”, iar Eaze are un sistem de verificare rapidă a reţetelor medicale.

Procesul de cumpărare de marijuana folosibilă în scopuri medicale poate fi lent, complicat şi imprevizibil“, iar “verificarea reţetelor poate dura 24 de ore şi se repetă în cazul fiecărei clinici” abilitate să vândă canabis, se mai arată în comunicatul Eaze.

După plasarea comenzii, pacienţii pot urmări online traseul pe care se face livrarea, aplicaţia fiind similară celor pentru taxiuri.

Potrivit unui purtător de cuvânt al Eaze, marţi au fost primite mai multe sute de cereri de informaţii de la potenţiali clienţi.

Consumul de marijuana medicală a fost legalizat în California în 1997, iar Eaze vrea să se extindă în acest stat american, dar şi în alte 20 în care între timp s-a legalizat consumul de canabis terapeutic, precum şi în Colorado şi Washington, unde substanţa poate fi folosită în scop recreativ.

D.M.