6.1 C
București
miercuri, 1 decembrie 2021 - 13:40
No menu items!

Aplică pudra fără greșeală!

spot_img

aplicare pudra

Atunci când o aplici perfect, pudra îţi poate pune în valoare machiajul, însă, dacă pudrezi tenul în exces, riști să îţi estompezi trăsăturile.

Nu îți acoperi întregul nas cu pudră, deoarece dacă îl pudrezi uniform, rezultatul va fi plat la propriu şi la figurat. Alege să îți pudrezi părţile laterale ale nasului, iar pe centru este suficient să treci o singură dată pensula.

Prea multa pudră estompează dimensiunile feței, face pielea să arate îmbătrânită și poate accentua liniile feței.

„Îţi deschizi borcănelul de pudră, pui în capac, aplici pensula şi pe o parte şi pe alta, scuturi foarte bine şi abia apoi poţi să ştergi faţa. A se reţine: Restul rămas pe pensulă după scuturat este cantitatea de produs care trebuie aplicat pe faţă”, ne sfătuiește make-up artistul Maria Păuna.

Pensulele supradimensionate nu sunt cele mai bune ustensile pentru o aplicare strategică. O pensulă mai mică este mult mai practică şi nu colectează atât de mult produs ca un “puf”.

Dacă ai tenul gras, va trebui să aplici pudra de mai multe ori pentru a obține o uniformizare.

Produsul pe care îl foloseşti pentru corecturile de peste zi trebuie să fie diferit de cel aplicat dimineaţa pe tot tenul. Alege pentru aceasta  o pudră fără culoare (pudra translucidă) și îți vei păstra machiajul impecabil pe tot parcursul zilei.

Mişcarea de aplicare a pudrei este de ştergere, din centrul feţei spre exterior cu mişcări ascendente.

C.A.