3.1 C
București
joi, 2 decembrie 2021 - 2:50
No menu items!

Aplică corect rujul roșu. Care sunt regulile de bază

spot_img

ruj rosu

Rujul roșu, care odinioară era purtat cu discreție, a pătruns din ce în ce mai mult în moda de zi, în ținute casual, devenind un “accesoriu” modern, foarte șic.

Pentru ca rujul roșu să-ți completeze corect ținutele este important să alegi o nuanță potrivită tenului tău și să îl aplici corect pe buze. Îţi stau la dispoziţie rujuri cremoase sau rezistente la transfer, gloss-uri în nuanţe intense sau mai transparente sau aşa numitele lip stains, care conferă o tuşă discretă de culoare, fără un contur precis.

Iată câteva reguli de aplicare a rujului roșu, care te vor ajuta să obții un look impecabil:

  • În primul rând, este foarte important ca buzele să fie bine hidratate. În cazul în care buzele tale au un aspect neplăcut (sunt uscate sau crăpate), rujul roșu va avea un aspect neplăcut. Aplică odată cu baza de machiaj şi un balsam de buze hidratant, iar dacă ai timp, răsfață-le înainte cu o exfoliere ușoară. Nu uita touși să îndepărtezi orice urmă de balsam de buze înainte de aplicarea rujului roşu, pentru ca textura acestuia să nu modifice rezistenţa rujului.
  • Pasul următor este aplicarea primer-ului (sau a unui corector cremă), care va prelungi durata de rezistență a rujului.
  • Conturează discret buzele cu un creion pentru buze în aceeaşi nuanţă cu cea a rujului sau cu un corector într-o nuanţă puţin mai deschisă decât a fondului de ten, pentru a conferi volum buzelor şi a împiedica întinderea rujului.
  • Aplică rujul roşu cu ajutorul unei pensule potrivite, urmărind conturul realizat în aceeaşi culoare cu creionul de buze.
  • Pentru un plus de strălucire, aplică o cantitate mică de lipgloss pe centrul buzelor și distribuie-o pe toată suprafața acestora.

C.A.