4.4 C
București
marți, 7 decembrie 2021 - 11:56
No menu items!

Apele Române: Femeia găsită înecată în Mehedinți NU a murit în urma inundațiilor UPDATE

spot_img

inundatii

Femeia de 56 de ani găsită înecată în râul Blahnița, din județul Mehedinți, NU a murit în urma inundațiilor. Administrația Națională Apele Române (ANAR) a precizat, vineri, într-un comunicat de presă, că râul Blahnița nu s-a aflat și nu se află sub niciun fel de avertizare hidrologică, iar în zonă nu au fost înregistrate precipitații care să provoace inundații.

Redăm integral comunicat de presă al ANAR:

Potrivit informațiilor primite de la dispeceratul ANAR și subunitățile sale, precum și a celor furnizate prin raportul emis de ISU Mehedinți, femeia dispărută în data de 5 martie a fost găsită decedată în râul Blahnița, posibil înecată, așa cum se menționează în raportul de la ISU Mehedinți.

Menționăm că, începând cu data de la care s-a constatat dispariția sa, cât și până în prezent, râul Blahnița nu s-a aflat și nu se află sub niciun fel de cod de avertizare hidrologică, cotele sale fiind sub cotele de atenție. De altfel, la momentul presupus al accidentului (când ar fi ajuns în râu), râul Blahnița era cu un metru sub cota de atentie (prima cotă de avertizare). În zonă, nu s-au produs precipitații care să provoace inundații.

Prin urmare, cauza decesului nu a fost determinată de inundații.

Administrația Națională Apele Române

comunicat de presă

Potrivit postului B1TV, o femeie de 56 de ani din Mehedinți a fost găsită moartă vineri dimineață, în apele învolburate ale râului Blahnița. Femeia se afla cu vitele al păscut, când a fost luată de apele râului umflat de ploile din ultimele zile.

Zeci de locuitori din șapte localități din județul Olt au fost evacuați din calea apelor. 36 de case au fost inundate în comuna Drăgotești din județul Dolj, după ce un dig construit de autorități a fost distrus de ape.

În zonă va ajunge un elicopter pentru a evalua pagubele şi pericolul pentru oamenii care locuiesc în zonă.

Situaţia e critică şi în localitatea Robăneşti, unde râul Teslui a ieşit din matcă şi a intrat în curţile oamenilor. Poliţiştii le interzic şoferilor să intre în localitate.

A.V.