3 C
București
joi, 9 decembrie 2021 - 16:45
No menu items!

Aparatul EgyptAir a luat foc în aer. Atentatul terorist – cel mai probabil motiv al prăbușirii. Niciun român la bord. Live update

spot_img

Update 17.13

Fragmente ale aparatului Airbus al companiei EgyptAir au fost descoperite în largul insulei greceşti Creta. ”Fragmentele au fost localizate la sud-est de insula Creta , o zonă care, din punct de vedere aerian, depinde de Egipt. Au fost trimise vase în zona respectivă”, a declarat Vassilis Beletsiotis, purtătorul de cuvânt al armatei Greciei.

Update 14.52

Ministrul grec al apărării Panos Kammenos a oferit câteva precizări despre ultimele moment ale zborului MS804: la 02.37, ora Egiptului, aparatul, aflat la 10-15 mile în interiorul spațiului aerian egiptean, a efectuat un viraj de 90 de grade la stânga și appoi unul de 360 de grade înspre dreapta, după care a căzut de la 37.000 de picioare altitudine la 15.000, apoi a ieșit de pe radar.

Update 13.12

Potrivit CNN, vremea era frumoasă în sud-estul Mării Mediterane, în momentul în care aparatul a dispărut de pe ecranele radar – ora 2.29.

 

Un căpitan al unei nave grecești a afirmat că a văzut ”o flacără pe cer”, la 130 de mile marine la sud de insula Karpathos, ceea ce înseamnă că un atentat terorist este cea mai probabilă explicație a dispariției avionului EgyptAir de pe ruta Paris-Cairo, cu 66 de persoane la bord, potrivit publicației Le Parisien.

Ministerul Apărării de la Paris verifică relatarea căpitanului grec. Premierul francez Manuel Valls a afirmat că nicio explicație nu poate fi exclusă.

Din cele 66 de persoane la bord, 10 formau echipajul. Autoritățile egiptene au publicat cetățeniile celor 56 de pasageri: 30 de egipteni, 15 francezi, un britanic, un canadian, un Belgian, un portughez, un algerien, un sudanez, un ciadian, doi irakieni, un saudit și un kuveitian.

V.B.