Aparatul EgyptAir a luat foc în aer. Atentatul terorist – cel mai probabil motiv al prăbușirii. Niciun român la bord. Live update

Update 17.13

Fragmente ale aparatului Airbus al companiei EgyptAir au fost descoperite în largul insulei greceşti Creta. ”Fragmentele au fost localizate la sud-est de insula Creta , o zonă care, din punct de vedere aerian, depinde de Egipt. Au fost trimise vase în zona respectivă”, a declarat Vassilis Beletsiotis, purtătorul de cuvânt al armatei Greciei.

Update 14.52

Ministrul grec al apărării Panos Kammenos a oferit câteva precizări despre ultimele moment ale zborului MS804: la 02.37, ora Egiptului, aparatul, aflat la 10-15 mile în interiorul spațiului aerian egiptean, a efectuat un viraj de 90 de grade la stânga și appoi unul de 360 de grade înspre dreapta, după care a căzut de la 37.000 de picioare altitudine la 15.000, apoi a ieșit de pe radar.

Update 13.12

Potrivit CNN, vremea era frumoasă în sud-estul Mării Mediterane, în momentul în care aparatul a dispărut de pe ecranele radar – ora 2.29.

 

Un căpitan al unei nave grecești a afirmat că a văzut ”o flacără pe cer”, la 130 de mile marine la sud de insula Karpathos, ceea ce înseamnă că un atentat terorist este cea mai probabilă explicație a dispariției avionului EgyptAir de pe ruta Paris-Cairo, cu 66 de persoane la bord, potrivit publicației Le Parisien.

Ministerul Apărării de la Paris verifică relatarea căpitanului grec. Premierul francez Manuel Valls a afirmat că nicio explicație nu poate fi exclusă.

Din cele 66 de persoane la bord, 10 formau echipajul. Autoritățile egiptene au publicat cetățeniile celor 56 de pasageri: 30 de egipteni, 15 francezi, un britanic, un canadian, un Belgian, un portughez, un algerien, un sudanez, un ciadian, doi irakieni, un saudit și un kuveitian.

V.B.

NICIUN COMENTARIU