13.1 C
București
duminică, 24 octombrie 2021 - 3:09

Anunțul premierului privind Autostrada Comarnic – Brașov

spot_img

Autostrada Comarnic- Brașov va fi realizată exclusiv din fonduri guvernamentale, este anunțul făcut duminică de premierul Viorica Dăncilă, astfel renunțându-se la construcția autostrăzii în parteneriat public privat.

 ”După cum știți, autostrada Comarnic Brașov este în parteneriat public-privat. Am avut solicitare din partea unei societăți chinezo-turce. Eu am hotărât, împreună cu colegii mei, să scoatem din parteneriat public-privat, iar în prima ședință de CSAT această autostradă să devină de importanță națională sau de infrastructură critică, astfel încât să putem să demarăm cât mai repede lucrările pentru această autostradă. Birocrația este destul de mare, procedurile sunt complicate, la noi s-a format această instituție a contestațiilor și, pentru a trece de toate aceste obstacole cred că soluția este ca această autostradă să devină de importanță națională astfel încât să începem construcția cât mai repede din fonduri guvernamentale”, a anunțat Viorica Dăncilă.

În urmă cu un an, premierul Viorica Dăncilă a declarat că autostrada Comarnic – Brașov va fi atribuită până la finalul anului unui partener privat. Proiectul era anunțat cu o valoare de 1,36 miliarde de euro și urma să fie finalizat în maximum patru ani, cu termen de începere în 2019.

Deși ce statul roman a încercat de patru ori realizarea unui parteneriat public privat pentru construcția Autostrazii pe Valea Prahovei, până la această data nu a fost semnat niciun contract pentru începerea lucrărilor.