8.3 C
București
miercuri, 21 aprilie 2021 - 1:47

Anunțul premierul Cîțu așteptat de români. “În România nu se va aplica certificatul verde”

Prim ministrul Florin Cîțu a anunțat în cadrul unei conferințe de presă că românii nu vor avea nevoie de Certficat Verde pentru a putea călători în interiorul țării. “Documentul nu va fi necesar pentru călătoriile interne”, a spus Cîțu.

”În niciun caz! În România nu se va aplica certificatul verde. Românii vor merge în vacanță fără! De aceea avem acest comitet interministerial pentru că sunt reguli pe care le vom respecta, dar fără certificatul verde!”, a răspuns premierul Florin Cîțu la întrebările jurnaliștilor.

Întrebat dacă decizia referitoare la certificate este definitivă, deşi comisarul european Adina Vălean a susţinut ideea certificatelor verzi, inclusiv pentru aceesul la evenimente cu public, premierul a răspuns: „Vom agrea cu operatorii economici şi le vom respecta. Fiecare ţară îşi va alege propriile metode de a-şi deschide economia”.

Prim-ministrul Florin Cîțu a anunțat, luni, într-o conferință de presă, că va fi format un comitet interministerial, prin decizia și sub coordonarea premierului, „care să asigure de la 1 iunie revenirea la normalitate a României”.