20.2 C
București
vineri, 18 iunie 2021 - 11:27

Anunțul ministrului Educației: Evaluarea Națională și admiterea la liceu ar putea fi decalate

spot_img

Sorin Cîmpeanu a anunțat marți că sunt posibile modificări ale calendarului examenelor, ca urmare a numărului mare de infectări din ultimele zile. El a subliniat că își dorește ca elevii să susțină examenele cu prezență fizică, drept urmare, decalarea ar fi o soluție.

Examenele ar putea fi decalate, pentru ca elevii să fie prezenţi în sala de clasă. Nu acelaşi lucru se aplică pentru Bacalaureat.

”Este posibil să decalăm Evaluarea Națională și admiterea la liceu. Bacalaureatul va rămâne așa cum a fost anunțat. Examenele naționale trebuie să se desfășoare cu prezența fizică. Examenele se vor susține, anul școlar se va încheia”, a anunțat ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu.

Potrivit calendarului stabilit de Ministerul Educației, examenul de Limbă și literatură română, din cadrul Evaluării ar uma să se desfăşoare în intervalul 14 iunie – 5 iulie

Tot în scopul desfășurării orelor în format fizic, ordinul comun al Ministerului Sănătății și al Ministerului Educației va fi modificat astfel că, școlile vor trece la cursuri în format online, atunci când localitățile intră în carantină, nu când intră în scenariu roșu, așa cum era reglementat până acum.