9.3 C
București
duminică, 17 octombrie 2021 - 8:40

Anunțul istoric făcut de Papa Francisc pentru catolicii care divorțează și pentru homosexuali

spot_img

Papa Francisc a declarat că dorește ca Biserica Catolica să fie mai tolerantă și mai receptivă față de nevoile societății moderne.

Potrivit BBC, Suveranul Pontif a dezvăluit noile directive ale Bisericii Catolice în privința persoanelor catolice care divorțează și a homosexualilor. Papa îndrumă la toleranță și înțelegere și susține că viziunea Bisericii Catolice trebuie revizuită.

Documentul a fost prezentat într-o conferință de presă, după două sinoduri care au scos la iveală diferențe profunde în cadrul Bisericii, legate de subiecte delicate precum divortații recăsătoriți și homosexualii. Papa susține că aceste persoane trebuie reintegrate în societate și în niciun caz marginalizate.

Directivele sale mențin, în schimb, un statu-quo în privinta homosexualilor, aproape absenți din text și ale căror uniuni libere continuă să rămână nerecunoscute de Biserica catolică.

Perechile heterosexuale care trăiesc în concubinaj sau căsătorite civil pot fi “semne de iubire” de luat în considerare când ating o “stabilitate constantă printr-o legătura publică” sau când uniunea lor se caracterizează “printr-o afecțiune profundă”, scrie papa.

Miza textului de 200 de pagini, intitulat “Amoris Laetitia” (“Bucuria Iubirii”), este reprezentată de o serie de răspunsuri la mai multe probleme ale societății.

R.D.