11.7 C
București
luni, 25 octombrie 2021 - 16:47

Anunțul de ultimă oră al Germaniei. Câți refugiați ar putea primi până la sfârșitul anului

spot_img

Germania ar putea primi până la 1,5 milioane de imigranți în 2015, o cifră cu mult mai mare decât cele avansate până acum de guvern, relatează luni cotidianul german “Bild”.

Până acum, Germania se aștepta să primească între 800.000 și un milion de imigranți în 2015, ceea ce ar fi constituit deja un record pentru ea și pentru Europa.

Însă, conform unui “document confidențial” citat de “Bild”, autoritățile estimează că Germania ar putea primi în următoarele trei luni 920.000 de noi imigranți, ceea ce ar ridica previziunile la 1,5 milioane de persoane pentru întreg anul 2015.

“Presiunea migrației va crește în continuare. Pentru al patrulea trimestru, estimăm între 7.000 și 10.000 de intrări ilegale pe zi”, conform unor fragmente din acest document, a cărui origine nu este precizată de cotidianul german.

“Această cifră semnificativă de solicitanți de azil riscă să devină o povară extremă pentru landurile și localitățile” din Germania, conform documentului, care menționează “un risc de prăbușire a aprovizionării”.

Fiecare imigrant care primește statutul de refugiat și, prin urmare, obține azil în Germania are dreptul de a-și aduce și familia, reamintește “Bild”. Conform documentului citat, fiecare refugiat ar putea aduce astfel “în medie de la patru la opt” rude în Germania.

Astfel, din octombrie până în decembrie și pe baza cifrei provizorii de 920.000 de imigranți, circa “7,36 milioane de persoane” ar putea primi dreptul de azil în Germania prin intermediul procesului de reîntregire a familiei, se mai arată în document.

De mai multe luni, Germania se confruntă cu un aflux record de imigranți. Potrivit Ministerului de Interne din landul Bavaria, principalul punct de intrare în Germania pentru imigranți, între 270.000 și 280.000 de solicitanți de azil au ajuns în țară doar în septembrie, mai mulți decât în întreg anul 2014.

R.D.