17.6 C
București
sâmbătă, 23 octombrie 2021 - 14:32

Anunț important: s-a stabilit data de la care vor fi plătite pensiile recalculate

spot_img

De săptămâna viitoare vor fi plătite primele pensii majorate pentru luna septembrie. Vestea a fost dată la Antena3 de ministrul Muncii, Marius Budăi. Ministrul a asigurat că până la data de 1 septembrie toate pensiile majorate să fie plătite. 

„Majorarea de pensii pentru luna septembrie este deja calculată, deja tot ce înseamnă fluturaş de pensii este tipărit şi deja săptămâna viitoare vom face către Poşta Română primele plăţi, pentru ca începând din data de 1 septembrie noile valori şi noile cuantumuri ale pensiilor să fie deja plătite”, a declarat ministrul Muncii, la Antena 3.

Marius Budăi a precizat că normele de implementare sunt pe final și vor fi finalizate într-o săptămână, maximum două.

„ Nu e o lege de pus uşor în practică şi mă refer şi financiar, dar avem determinarea şi hotărârea. Dacă un Guvern îşi doreşte să implementeze această lege are foarte mult de muncă. Normele sunt pe final. Săptămâna aceasta am avut o întâlnire cu colegii mei de la Casa Naţională de Pensii Publice, avem calendarul foarte bine stabilit a tot ceea ce înseamnă şi următorii paşi, pentru că pe lângă software avem nevoie de o altă structura informatică, alte servere securizate, cu spaţii mai de stocare. (…) Normele vor fi gata într-o săptămână, maxim două. Lucrăm în paralel, la norme şi la caietul de sarcini, astfel încât să lansăm cum trebuie licitaţia”, a explicat Marius Budăi.

Începând cu 1 septembrie 2019 este prevăzut ca valoarea punctului de pensie să crească de la 1.100 la 1265 lei.