3 C
București
marți, 7 decembrie 2021 - 2:45
No menu items!

Anunț-bombă al lui Tudorel Toader în ședința de guvern despre soarta procurorului general și a șefei DNA

spot_img

Ministrul justiției, Tudorel Toader, a precizat, în ședința de guvern, de miercuri, că este posibil ca actualii șefi din Ministerul Public să nu-și ducă la capăt mandatele pe care le exercită în prezent.

Tudorel Toader a lămurit, la începutul ședinței de guvern, care este situația șefilor de parchete, inclusiv a procurorului general al României, în contextul modificării duratei mandatelor, prin noile legi ale justiției. „Perioada de exercitare a mandatele va fi majorată de la 3 la 4 ani”, însă el a punctat ce se întâmplă cu actualii șefi ai DNA, DIICOT sau cu procurorul general: „Cei care le exercită acum le duc la capăt, dacă le duc la capăt”. Precizarea a venit în contextul în care Inspecția Judiciară efectuează un control de fond la DNA, iar situația procurorului general Augustin Lazăr este delicată prin prisma scandalului legat de refuzul de a trimite comisiei parlamentare speciale dosarul privind anchetarea organizării alegerilor prezidențiale din 2009.

Procurorul general Augustin Lazăr și șefa DNA, Laura Codruța Kovesi, au fost numiți în 28, respectiv 6 aprilie 2016, astfel că își termină mandatele în aprilie 2019.

Valeriu Motoc