13.9 C
București
joi, 25 aprilie 2024 - 1:45
No menu items!

Anul viitor, cele mai mari organizații sindicale din România vor fuziona

spot_img

Pentru a pune bazele unei noi structuri din care vor face parte în jur de două milioane de salariați, Blocul Național Sindical ( BNS) și CNS Cartel Alfa au stabilit că vor fuziona anul viitor.

Bogdan Hossu, președintele CNS Cartel Alfa, a declarat că fuziunea dintre cele două confederații se va încheia cel mai târziu în toamna anului viitor. Atunci se va organiza și un congres comun în cadrul căruia vor avea loc alegeri pentru conducerea noii organizații sindicale rezultate în urma fuziunii și se va stabili și noua denumire a acesteia. „Avem în vedere aplicarea unui model  care să ducă la o rentabilizare a mișcării sindicale. Și sindicatele trebuie să-și reducă la minimum costurile. Fuziunea se face de la bază către vârf. Am optat pentru anul viitor deoarece în vara lui 2013 sunt finalizate proiectele cu fonduri europene pe care le avem în derulare atât noi, cât și BNS și astfel lucrurile sunt mult mai simplificate”, a explicat liderul sindical.

Inițiativa unei fuziuni în mișcarea sindicală a venit de la confederația condusă de Dumitru Costin, la ultimul congres al BNS. Tot atunci a fost făcută și celorlalte structuri sindicale o invitație la fuziune cu o condiție, aceea de a accepta redimensionarea confederației după un tipar nou. BNS a primit răspunsuri afirmative atât de la CNS Cartel Alfa, cât și de la CNSLR Frăția.

În urma negocierilor s-a ajuns însă la concluzia că varianta optimă este aceea prin care doar două structuri fac fuziunea. O.D.