2.5 C
București
joi, 2 decembrie 2021 - 8:44
No menu items!

Antrenamentul spatelui pentru FETE /VIDEO

spot_img

Spatele este o grupă “delicată” care necesită atenție și concentrare în timpul executării exercițiilor

exercitii_spate

Dacă vrei să ai o ținută frumoasă, trebuie să ai grijă să-ți menții un spate sănătos. Grupa musculară numită generic “spate” cuprinde foarte mulți mușchi, mai mici sau mai mari, așezați în diverse poziții și sub diferite unghiuri. De aici și necesitatea unui program de antrenament care să includă cel puțin două exerciții pentru spatele superior și un exercițiu pentru spatele inferior.

Sunt foarte importante poziția inițială și poziția finală, unghiul pe care brațele îl fac cu trunchiul în timpul mișcării, întinderea mușchilor și contracția maximă (de vârf), folosirea mușchilor spatelui, și nu a bicepsului în timpul execuției.

Spatele este o grupă “delicată” care necesită atenție și concentrare în timpul executării exercițiilor. Poziția incorectă sau folosirea unor greutăți inadecvate nivelului la care te situezi la un moment dat pot duce la accidentări grave. De aceea, este esențial să înțelegi exercițiul și să-ți cunoști limitele.

Exercițiile care compun un antrenament al spatelui pentru fete sunt cam aceleași ca și în cazul băieților. Avem aceeași musculatură, așa că diferența constă în intensitatea antrenamentului, în greutățile folosite și, mai ales, în scopul acestuia. În general, băieții doresc un spate masiv, cu o formă în “V” foarte bine definită. Fetele vor, pe lângă spatele sănătos care să le mențină postura corectă, și o musculatură ușor conturată.  Pentru astfel de rezultate este necesar să lucrezi mușchii spatelui o dată pe săptămână, folosind greutăți care să-ți permită executarea unor serii, mai multe pe exercițiu. De asemenea, o altă metodă ar fi legarea mai multor exerciții (2 sau 3 exerciții), a câte 13 – 15 repetări pe serie. Iată mai jos un exemplu pentru un astfel de exercițiu:

Mișcările pentru spate pot fi periculoase pentru coloana vertebrală dacă sunt executate greșit. Atenție mare,  mai ales la ramat și la îndreptări, asigurați-vă că aveți o poziție și o formă impecabilă de execuție. Stretchingul este foarte important, în special în zona posteriorilor coapsei.

Până data viitoare, nu uitați să fiți ALWAYS FIT AND READY FOR FITNESS!

Lucian Mera