9.3 C
București
vineri, 29 octombrie 2021 - 0:33

Antonescu: “Tăriceanu poate candida la prezidenţiale, dar nu din partea USL”

spot_img

Antonescu: "Tăriceanu poate candida la prezidenţiale, dar nu din partea USL"

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, luni seară, că fostul premier Călin Popescu Tăriceanu poate candida la viitoarele alegeri prezidenţiale “din partea cui vrea”, sprijinit de o formaţiune sau alta, însă nu poate face acest lucru din partea PNL sau a USL.

“Domnul Tăriceanu, dacă se referă la alegerile prezidenţiale din România, ia decizia de a candida când vrea, cum vrea, în ce moment vrea. Dar asta îl priveşte pe domnul Tăriceanu, nu priveşte USL sau PNL. Domnia sa poate candida independent, poate găsi ştiu şi eu…o formaţiune sau alta care să-l sprijine. Noi vorbim de candidatura USL, dreptul domnului Tăriceanu este de a candida, dar asta nu are treabă cu USL”, a spus Antonescu într-o emisiune la un post de televiziune.

Liderul PNL a ţinut să adauge că singurii susţinători ai ipotezelor lui Călin Popescu Tăriceanu în ceea ce priveşte candidatura la alegerile prezidenţiale sunt Andrei Chiliman şi Elena Udrea. “Cine ne spune că USL nu va dura? Cine ne spune că Antonescu nu o să rămână candidat şi o să-l dea jos PSD? Păi, ne spune propaganda domnului Traian Băsescu. Şi mai am o constatare de făcut: totuşi, singurii susţinători ai acestor ipoteze ale domnului Tăriceanu sunt domnul Andrei Chiliman şi doamna Elena Gabriela Udrea”, a mai afirmat Crin Antonescu.

În contextul discuţiei legate de Călin Popescu Tăriceanu, preşedintele PNL a făcut o afirmaţie referitoare la oamenii politici, dar a evitat să menţioneze explicit dacă se referă la fostul premier.”În politică, dacă eşti canalie nu e bine, dar mai merge. Dacă eşti prost e de neiertat!”

R.D.