2.9 C
București
marți, 30 noiembrie 2021 - 11:30
No menu items!

Antonescu: Schimbarea Avocatului Poporului în 2012, un pas greșit, dar nu în sensul unei lovituri de stat

spot_img

Crin Antonescu, a declarat luni că schimbarea Avocatului Poporului în 2012, în preajma suspendării lui Traian Băsescu, a fost “acoperită legal”, dar “pe fond” nu a fost o acțiune în spirit democratic.

Crin Antonescu_SZ

Președintele PNL, Crin Antonescu, a caracterizat luni, la postul B1 TV, drept “regretabile” propriile declarații din 2012 în care a criticat judecătorii Curții Constituționale după ce aceștia au decis invalidarea referendumului pentru demiterea președintelui.

Nu era o declarație potrivită, dar astfel de declarații nu au influențat cu nimic activitatea judecătorilor Curții Constituționale. Declarația e regretabilă, în sensul că, în general, în viața politică și în momente extrem de importante nu ai voie să cedezi emoțiilor sau frustrărilor. Oameni suntem toți, judecătorii Curții sau destui dintre ei au făcut multe isprăvi, inclusiv cu acel prilej, dar asta nu justifică…

Crin Antonescu

președinte PNL

Crin Antonescu a mai declarat că schimbarea Avocatului Poporului în 2012, în preajma suspendării lui Traian Băsescu, a fost “acoperită legal”, dar “pe fond” nu a fost o acțiune în spirit democratic.

Schimbarea Avocatului Poporului…ea era acoperită legal, dar pe fond ea nu era în spirit democratic. Nu e mai puțin adevărat că asemenea forțări ale literei regulamentelor aveau precedent. Vă rog să vă aduceți aminte luptele aproape fizice care au avut loc într-o seară în vremea majorității PDL pentru numirea unui judecător la Curtea Constituțională. Vă rog să vă aduceți aminte aventurile Robertei Anastase pe la numărători.

Crin Antonescu

președinte PNL

În plus, Antonescu a arătat că schimbarea Avocatului Poporului a fost un pas greșit: “Un pas, după părerea mea, greșit, dar nu în sensul unei lovituri de stat“.

R.D.