9 C
București
luni, 29 noiembrie 2021 - 10:54
No menu items!

Antonescu pus la zid la lansarea candidaţilor USL pentru Sectorul 1

spot_img

După lansarea candidaţilor USL pe Arena Naţională din Capitală, la care au preferat să absenteze, liderii liberali detronaţi de la sectorul 1 şi-au făcut propria lansare a candidaţilor la parlamentare. La acest eveniment au absentat atât liderul PNL, Crin Antonescu, cât şi omologul său social-democrat, Victor Ponta.

USL merge la sectorul 1 cu o garnitură de candidaţi formată din istoricul Vlad Nistor, deputaţii liberali Ludovic Orban şi Diana Tuşa şi social-democratul Dan Tudorache la Camera Deputaţilor, la care se adaugă fostul premier Călin Popescu Tăriceanu şi actualul ministru la Justiţiei, social-democratul, Titus Corlăţean. dintre totţi aceşti candidaţi, numai Orban este la o a doua candidatură în acelaşi colegiu, în timp ce Nistor este novice în materie. Selectarea candidaţilor pentru acest sector nu a fost lipsită de conflicte intestine în interiorul PNL şi a culminat cu mazilirea preşedintelui acestei organizatii, Vlad Moisescu şi impunerea istoricului Vlad Nistor, un apropiat la liderului Crin Antonescu pe listele acestei filiale. Nici mutarea fostului premier Călin Popescu Tăriceanu dintr-un colegiu ilfovean pe unul de senator din sectorul 1 al Capitalei nu a fost scutită de controverse. Conştient că se vrea o întărire a tandemului Andrei Chilimam -Vlad Moisescu la nivelul acestui sector prin promovarea fostului său rival la conducerea PNL pe listele acestei filiale, Antonescu a cedat în ultimul moment acel colegiu aliaţilor conservatori. Numai rezervele exprimate de partidul lui Voiculescu cu privire la o candidatură nedorită în fieful lui Chiliman, a făcut ca Antonescu să bată in retragere, iar fostul preşedinte PNL să obţină câştig de cauză şi candidatura mult dorită.

Antonescu şi-a luat revanşa

Liderul PNL şi-a luat însă revanşa la şedinţa ultimului Consiliu Executiv naţional al partidului, forul care validează candidaturile PNL la alagerile parlamentare. Acolo a propus şi obţinut schimbarea lui Vlad Moisescu din fruntea PNL Sector 1, acesta din urmă fiind acuzat de non-combat la referendumul pentru demiterea preşedintelui Traian Băsescu, de o apropierea suspectă faţă de PDL şi de acţiuni contrare intereselor şi deciziilor luate de conducerea centrală. După dizolvarea conducerii, filiala a fost dată pe mâna deputatului Eugen Nicolăescu, actual lider interimar al PNL Bucureşti.

Chiliman: Nu copiaţi năravurile lui Băsescu. Nu-l înlocuiţi cu un individ mai rău decât el

Chiliman, le-a spus, sâmbătă, candidaţilor USL din sector, să nu copieze năravurile lui Traian Băsescu şi să aibă grijă să nu îl înlocuiască pe acesta cu un individ mai slab pregătit, mai rău decât el, fără caracter, fără bun simţ. “Oamenii vor unitate, nu dezbinare. Cer oprirea războiului politicianist. Încetaţi să-i mai împărţiţi în două tabere! În băsişti şi anti-băsisşti. Nu copiaţi năravurile lui Trian Băsescu! Aveţi grijă să nu-l înlocuiţi pe Traian Băsescu cu un individ mai slab pregătit decât el, mai rău decât el, fără caracter, fără bun simţ”, i-a îndemnat Chiliman pe reprezentanţii USL, reuniţi la lansarea candidaţilor Uniunii din Sectorul 1 pentru alegerile parlamentare.

Quintus explică absenţa lui Antonescu de la lansarea candidaţilor

Marele absent de la reuninune a fost preşedintele Crin Antonescu. Quintus, Ludovic Orban şi Eugen Nicolăescu au explicat, sâmbătă, absenţa liderului PNL Crin Antonescu de la lansarea candidaţilor USL pentru Sectorul 1, spunând că acesta nu se află în Bucureşti şi că nu a lipsit din rea voinţă. Mircea Ionescu Quintus, s-a arătat nemulţumit de criticile legate de faptul că lansarea candidaţilor USL pentru Sectorul 1 conducerea PNL nu ar fi fost reprezentată, făcându-se referire la absenţa preşedintelui partidului. Quintus a precizat că acolo unde merge el reprezintă PNL în întregimea lui. “Din câte ştiu, nu e în Bucureşti, are alt program”, a încercat  Nicolăescu să scuze absenţa lui Antonescu. (A.M, V.M)